Keresés
rovatok
séta | 2018/2019 tél
Fotó: Szász Marcell
Elhunyt Féja Endre
Féja Endre, Bandi bácsi, az örök tanár, kiváló irodalmár, édesapja, az író Féja Géza hagyatékának elhivatott gondozója és lelkes óbudai lokálpatrióta lapunk indulása óta megtisztelte írásaival az Óbudai Anziksz Magazint.
Korábban is kapcsolatban volt a kerület irodalmi életével: 2014-ben jelentette meg az óbudai önkormányzat Féja Géza Krúdy és legendái című kötetét Féja Endre válogatásában és szerkesztésében.
Írt az Óbudai Anzikszba Tersánszky Józsi Jenőről, Kós Károlyról, Halász Gáborról, Kosztolányi Dezsőről, Remenyik Zsigmondról, Ambrus Zoltánról, írt jegyzetet, írt Az Ősz dicsérete és A tárgyak meséi címmel esszét – ez utóbbit mostani lapszámunkba, melynek nyomtatott változatát még kézbe vehette.
A tárgyak meséi című írását fájdalmas súllyal terheli meg a gyász. Most még nehéz elképzelni, hogy nem toppan be többé szerkesztőségi szobánkba, ami érkezése pillanatában megtelt derűvel, pajkos jókedvvel. Senki sem pótolhatja történeteit, anekdotáit, melyeket a magyar irodalom legendás íróihoz fűződő személyes emlékeinek tárházából merített. Hiányozni fog a szavaiból, gesztusaiból, egész személyiségéből áradó szeretet, ami a világhoz, az irodalomhoz, a családjához és talán kicsit hozzánk is fűzte.
Féja Endre 2019. február 13-án hosszan tartó, súlyos betegség után, mégis váratlanul hajtotta végső nyugalomra fejét.
Március 9-én, 11,00 órakor az Óbudai temetőben búcsúzunk el tőle.
A szerkesztőség