Keresés
rovatok
Rólunk

Óbudai Anziksz: Egy óbudai magazin, nem csak óbudaiaknak

A negyedévente jelentkező Óbudai Anziksz magazin első száma 2015 nyarán jelent meg. A lapot Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata adja ki az Óbudai Társaskör közreműködésével. A szerkesztőség három tagja: A. Horváth András főszerkesztő, Vig György szerkesztő és Gallai Máté művészeti vezető.

Az Óbudai Anziksz létrejöttének egyik oka és célja az volt, hogy bemutassa milyen összetett, érdekes és színes a városrész több ezer éves történelme, természeti és épített környezete, az itt zajló művészeti, kulturális és hétköznapi élet. A lapban szerepel irodalom, zene, képzőművészet, sport, megszólalnak neves helybéliek, és olyan óbudaiak is, akik, bár nem híresek, viszont fontosak és érdekesek.  A cikkek elkészítésére felkért neves szerzők és fotósok névsora, munkájuk színvonala is azt a törekvésünket fejezi ki, hogy igényes, színes és érdekes kulturális magazint nyújtsunk át az olvasóknak.

Az óbudai lokálpatriotizmus él és virul, legfeljebb egymástól elszigetelten élik meg az emberek. A III. kerületben lehetőség nyílik arra, akár egy ilyen magazin segítségével is, hogy az elszigeteltség feloldódhasson.

Olyan kulturális élet veszi körül az óbudaiakat, mely nem szétválaszt, hanem összeköt. Szándékaink szerint ezt a köteléket erősíti az Óbudai Anziksz is.

A szerkesztőség