Keresés
rovatok
Rólunk

Óbudai Anziksz: Egy óbudai magazin, nem csak óbudaiaknak

A negyedévente jelentkező Óbudai Anziksz magazin első száma 2015 nyarán jelent meg. A lapot az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft. adja ki. Készítik: Kemény Vagyim főszerkesztő, Péntek Orsolya szerkesztő, Németh L. Dániel tördelő- és képszerkesztő, Szűcs Erzsébet Eszter olvasószerkesztő, valamint a szerzők és fotósok sokasodó csapata. Alapító főszerkesztő: A. Horváth András, alapító szerkesztő: Víg György. Volt szerkesztőnk: Simonfalvi Anita.

Az Óbudai Anziksz létrejöttének egyik oka és célja az volt, hogy bemutassa milyen összetett, érdekes és színes a városrész több ezer éves történelme, természeti és épített környezete, az itt zajló művészeti, kulturális és hétköznapi élet. A lapban szerepel irodalom, zene, képzőművészet, sport, megszólalnak neves helybéliek, és olyan óbudaiak is, akik, bár nem híresek, viszont fontosak és érdekesek.  A cikkek elkészítésére felkért neves szerzők és fotósok névsora, munkájuk színvonala is azt a törekvésünket fejezi ki, hogy igényes, színes és érdekes kulturális magazint nyújtsunk át az olvasóknak.

Az Óbudai Anziksz egy olyan művészeti-­kulturális folyóirat, amelynek nevében az óbudai nem fosztóképző, nem a színvonalból adunk alább, hanem a lokalitás adja az erejét: innen indulunk szellemi kalandokra, és ide térünk vissza elmesélni történeteinket, a természeti-szellemi környezetünk minél mélyebb megismeréséből nyerjük a kreativitáshoz szükséges tudást.

A szerkesztőség