Keresés
rovatok
Gyűjtő
A mű szólítja meg a gyűjtőt!
2015 nyár
Videó
A Kórház utcában nagyszabású szabadtéri kiállítás nyílt Óbudai mozaik címmel, mely egész nyáron látható. A tárlat egy válogatást mutat be a Völgyi-Skonda gyűjtemény Óbudához, illetve a vízhez köthető darabjaiból. Ebből az alkalomból csillaghegyi otthonukban beszélgettünk a házaspárral.
Óbudáról mesélő képeslapok
2015/2016 tél
A múlt század közepéig Óbuda szívében magasodott tiszteletet parancsolóan a dohánygyár klinkertéglás épülete. Ma már csak az Árpád hídi felüljáró árnyékában fedezhető fel részleteiben a városrészt egykor meghatározó ipari üzem. Régi levlapok és korabeli cikkek nyomán meséljük el rövid történetét. A képeslapok Juhász Gyula ötvös, iparművész gyűjteményéből származnak. A mostani állapotot Oláh Gergely Máté fotói láttatják.
ENGEM KÖRÜLVESZNEK A MŰTÁRGYAIM
2017 ősz
Videó
Óbuda mindig is vonzotta a művészeket, ma már talán azért, is, mert itt több országos jelentőségű gyűjtő, modern mecénás segíti őket az alkotásban. Egyikük dr. Kesseő-Balogh Péter, az Amadeus Művészeti Alapítvány elnöke, aki fiatal kortárs művészeknek biztosít ösztöndíjat, műtermet és kiállítási lehetőséget.
Téglaszenvedély
2015/2016 tél
Miként lehet megszeretni egy téglát? Vagy egy tetőcserepet? Kádár József nyugdíjas óbudai belsőépítész erről sokat tudna mesélni. Mesél is. Nem ő az ország legnagyobb bélyegestégla-gyűjtője, de egyike azoknak, akik a legkorábban kezdték. Valamikor a nyolcvanas években vagy még korábban.
A képpé vált kísérlet
2018 ősz
Videó
A képpé vált kísérlet. Innovatív képzőművészeti formakísérletek 1941-től napjainkig címmel rendezett nagysikerű kiállítást az óbudai Vasarely Múzeum idén nyáron. A tárlat Grüner György, a Kaliforniai Egyetem, Los Angeles (UCLA) professzora magángyűjteményének egy részét mutatta be. A fizikus a kilencvenes évek elejétől vásárolja innovatív magyar alkotók képeit.
TÉR, ZENE, SZERETET, SZIGET ÉS VIZEK
2018 tavasz
Aki először néz körül a Sziget Kft. irodaházában az Óbudai-szigeten, valószínűleg meglepődik, hiszen az egykori Gerendai-birodalom központja úgy fest belülről, mint egy kortárs művészeti múzeum. A folyosókat, a tárgyalókat, az előcsarnokot neves magyar képzőművészek képei díszítik, a főnök irodájában pedig még a falnak támasztva is festmények állnak.