Keresés
rovatok
rovatok
Szín
MEGINT AZ ÖNTÖRVÉNYŰ ÉNEM KEREKEDIK FELÜL
2017 ősz
Az Óbudai Társaskör közönsége a művésznő két önálló estjét is láthatta: az egyszemélyes Sárkány leheletet (Weöres Sándor-est) és a '30-as években játszódó zenés színdarabot, a Kié vagy, mondd?-ot. Tizennyolc év után elhagyta a Radnóti Színházat, és az új évadot szabadúszóként kezdi, a kihívásoknak örömmel néz elébe.

VILÁGSZÍNVONALÚ TÁRSULAT ÓBUDÁN
2017 nyár
Hogyan lett egy táncosból újcirkusz rendező, hogy lesz az artistából színművész, hogy hódítható meg a világ, és miért éppen Óbuda? Vági Bencével, a Recirquel Újcirkusz Társulat alapítójával, művészeti vezetőjével beszélgettünk a társulat születéséről, jelenéről és arról, merre fejlődnek tovább.
EGY ESTE A TÉRSZÍNHÁZBAN
2017 tél
Videó
A Térszínház fogalom egy óbudai lakos számára, az intézményt fennállásának 45 évéből 30 a kerülethez köti. Szerkesztőségünk egy késő novemberi napon Páskándi Géza A vigéc című előadásán járt a helyszínen (premier: 2002), és az igazgató-rendező Bucz Hunort kérdezte.
Emberek, MERJÜK ELVARÁZSOLTATNI MAGUNKAT!
2016 tavasz
Videó
A Baltazár Színház a legkülönlegesebb társulat Magyarországon, mivel olyan emberek alkotják, akikről, ha ismeretlenül az utcán látjuk őket, nem gondolnánk, hogy színészek. A többségi társadalom egyszerűen értelmi fogyatékosoknak titulálja őket. Ebben a színházban épp az a lényeg, hogy elfelejtődik a fogyatékosság – vallja Elek Dóra, a Baltazár Színház alapítója. 2012 óta Óbudán van az otthonuk, a Zsófia utcában.
Halál Hotel
2015 nyár
Őze Áront régi ismerősként köszönti az Óbudai Társaskör törzsközönsége. A színész, rendező tartott itt felolvasó esteket, illetve a Dohnányi Zenekarral több előadásban mutatták be, milyen izgalmas élményt jelent a szépirodalom és a komolyzene találkozása. Énekelt sanzonokat az óbudaiaknak, és itt indult közönséghódító útjára a Gyógyír északi szélre című előadás is. Idén az egyik legsikeresebb fiatal magyar drámaíró, Egressy Zoltán Halál Hotel című darabját rendezi az évszázados épület hangulatos kertjében. Az ősbemutató premierjére július 15-én kerül sor. A rendezővel és a szerzővel az előadás helyszínén beszélgettünk.
Ezért a Seress-estért a Társaskörbe kell jönni
2015 ősz
Idestova második éve az Óbudai Társaskör programsorozatának egyik legsikeresebb műsora a Dalok a Kispipából című, Seress Rezső műveiből összeállított est. Az előadás szerkesztője és főszereplője Fesztbaum Béla Jászai-díjas színművész. A mindig teltházat vonzó program, amely a Társaskör felkérésére jött létre, és kizárólag itt látható, nem csak dalokról szól, hiszen közben megismerjük a leghíresebb magyar dalszerző rendkívüli életét is.