Keresés
rovatok
rovatok
Képsorozat
Tükör és ablak – A művész és az ember
2015/16 tél
Tenk László Munkácsy Mihály-díjas festőművész Nagybányán született 1943-ban, a képzőművészeti főiskolán Bernáth Aurél osztályába járt, de saját bevallása szerint Gruber Béla munkássága tette rá a legnagyobb hatást. Több mint harminc éve él Csillaghegyen, ma már elképzelhetetlen nélküle Óbuda kulturális élete. 1990-ben alapította meg feleségével, Csordás Erzsébettel a T-Art Alapítványt, melynek egyik deklarált célja egy óbudai kortárs gyűjtemény létrehozása volt. Azóta számtalan kiállítást köszönhetünk az alapítványnak Óbudán, miközben komoly kapcsolatot alakított ki az Óbudai Múzeummal is. Az alkotó 2016 tavaszán Óbuda díszpolgára lett.
“Fényszülést levezető operátor”
2015 nyár
Serdülésem tájékán, a hetvenes években észlelhető volt a honi fotónak egy reneszánsza, és technikai boomja, apám is megvette a maga Zorki gépét, és kattintgatott szorgosan, engem is megérintett ez a csodálatos műfaj, olyannyira, hogy érettségi után fotográfiai tanulmányokba kezdtem 18 éves koromban megvettem életem első Praktica Nova fényképezőgépét…ezzel a kocka el volt vetve!
Képeslapok Óbudáról
2015 ősz
„Szájhős és bérelhető alteregó. Amikor épp nem színész vagy feleség, fiókíró, blogger és/vagy közösségi média-szédelgő. Számos hangoskönyvet készített, és az első magyar nyelvű interaktív mese alkalmazás, a Borzontorz és a rádió egyik mesélője” – így határozza meg önmagát óbudai fotósorozatunk készítője, Németh Kriszta. A színészként, fotóművészként is jelentős tehetségű, és képeihez írt saját szövegei alapján betűvetőnek is kiváló alkotó idén tavasszal az Óbudai Platán Könyvtárban rendezett kiállításon mutatta be először Óbudai anzikszok című fotósorozatát, melyen immár 15 éve dolgozik.