Keresés
rovatok
blog | 2020 blog
Fotó:
MUSTRA
március 11. - március 17.
Ott vagyunk, ahol tavaly ilyenkor voltunk. Home office, online oktatás, otthon pattogó kisgyerekek. A gyerekeknek lesz Kakaókoncert, kokárda készítés, felnőtteknek Kakofónia, az Esernyős oldalán pedig a Pepita Playback Társulat Egy ember, egy történet - karantén idején című előadását nézhetjük meg. Minden más a heti bontásban!

TOP5

 

1. Kakofónia Óbudai Danubia Zenekar 

Kakofónia – miért (nem) utáljuk a kortárszenét?  Sokaknak – talán a többségnek – finoman szólva problémás a viszonya az újabb zenékkel. Mit lehet szeretni azavaros, néhol bántó, vagy egyszerűen idegesítő harmóniákban? Miért nem írnak a modernek szép dallamokat? Hogyan lehet értelmezni – esetleg élvezni – a kortárszenét? És miért ilyen egyáltalán a modern? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat a karmester, Hámori Máté vezetésével a Zeneakadémiáról.

 

2. Vasarely Múzeum

 A Vasarely Múzeum honlapján változatos múzeumpedagógiai bejegyzéseket találunk az optikai illúziókról, a színekről és különféle oktatási segédanyagokat is. A Kreatív sarok című menüpontban rajzfeladatok és egyéb izgalmas alkotási ötletek találhatók minden korosztály számára, letölthető .pdf formátumban. Az Ötletek otthoni tanuláshoz menüben a bejegyzések részletesebbek, tantermi és online oktatáshoz is használhatók, tantervbe illeszthetők. Ezek a tartalmak is letölthetők és nyomtathatók. A Pedagógiai segédanyagok között találják a múzeumlátogatás előtti felkészítő feladatot, de megtalálhatók benne a síkidomsablonok is, ha otthon kollázst készítenének. Játékos feladatok Vasarely képeivel.

 

 

3. Kokárda készítő alkotónap Óbudai Kulturális Központ 

Kokárda készítésre fel! Pöttömök és óriások, készítsétek el saját, különleges kokárdáitokat, amihez segítséget nyújt az ÓKK közösségi oldalán megtekinthető videó. Várnak mindenkit szeretettel a monitor elé!

 

 

4. Kakaókoncert Budapesti Fesztiválzenekar

 

A Kakaókoncert beavatás. Klasszikus zenei élmény 5–12 éves gyerekeknek humorral, mesével, játékkal. Közel egyórás délutáni eseményen nem harsány ingerekkel bombázzák, hanem elmélyülni tanítjuk legfiatalabb közönségüket. Ebben az évadban is sok szeretettel várják a családokat otthonos, interaktív koncertjeikre.

 

5. Egy ember, egy történet – karantén idején 

A Pepita Playback Társulat sorozatának harmadik darabja – színház, zene, képzőművészet és irodalom összjátéka az óbudai Esernyős közösségi tér együttműködésével. ÁTMENET – „Törjük a fejünket, mit lehetne most csinálni (…) pörgéshez vagyok szokva (…) vigyázni kell, hogy az ember lelkét ne tegye tönkre (…) ne váltson át depresszióba.” Necó koncerteket hangosít, és hirtelen elhallgat a világ, amiben nap mint nap mozog. Miközben túlél és várja, hogy visszatérjenek a pörgős hétköznapok – rátalál új dolgokra. A társulat visszajátszotta számára, hogyan tartotta kordában önmagát, hogyan maradt a szűk térben is aktív és optimista.

 

HETI BONTÁS

március 11.

17:00 CSÜTI: Berger Viktor – Társadalmi terek és a terek megélése

19:00 Pilinszky100 #4. / Zalán Tibor

19:00 tiny_art I online megnyitó Kemény Zsófival

március 12.

10:00 Egyboglya Járóka Baba-Mama Klub – Online

18:00 Dinasztiák élő közvetítése

19:30 Müpa Home – Nemzeti Filharmonikusok

20:00 Lovasi Est – Élő streamkoncert @ TRIP webszínház

március 13.

10:00 Kezdő siklóernyős tanfolyam az ASE-nél

10:00 Lilla és Tündérbogyó kincset keres

11:00 Tavaszváró online koncert Endrődi Ágnessel

15:00 Róma, az örök város – online túra

16:30 Kakaókoncert 

19:30 Müpa Home – Mendelssohn: Éliás

20:00 Monteverdi – Bella: Poppea megkoronázása

március 14.

10:00 Kokárda készítő alkotónap

12:00 Tavaszi első Luppa kör

15:00 Fedák Online – Huszka Jenő: MÁRIA FŐHADNAGY – operett

18:00 Szalay Gábor, Földváry Balázs Duo

március 15.

08:00 Szendrey Júlia – Eltűnt Írónők Diszkrét Bája 5.

08:30 ÉLŐ séta Japánban, Kiotó tradicionális utcáin

14:30 A szenvedéstől a megszabadulásig – Mireisz László online előadás-sorozata

március 16.

08:00 Termessz gombát otthon! 40 napos közösségi kihívás

18:00 Virtuális séta Aradi Péterrel: Az újságíró és a szabadulóművész

március 17.

18:00 Tárgyak – színek – designerek – A magyar design rövid története a XX. századtól napjainkig

18:00 Kakofónia Óbudai Danubia Zenekar

19:00 “ott kezdődik a vers” / Tóth Krisztina estje / Szalon #122.