Keresés
rovatok
blog | 2022 blog
Fotó:
MUSTRA
augusztus 12. - augusztus 18.
Szuperextra! Megyeri Sára gasztró szerzőnk szombaton a Római-parti piacra viszi fantasztikus Dzsindzsa termékeit! Az erdőn-mezőn, saját kezűleg gyűjtött és készített különlegességek a "kézművesnél" jobb minőségűek - mert mániákusan szereti csinálni őket. Aki szeretne Sáránál bevágódni, szavazzon is!
Sára ugyanis a Koch Borászat villányi és borotai birtokán tett látogatásáról készült beszámolójával a WebWineWriting egyik döntőse, és megérdemli, hogy nyerjen!

Minden más a heti bontásban!

Sárira szavazni itt lehet!

TOP 5

Augusztus 13. szombat, 16:00 Django Feszt Budapest/!MASTERCLASS!/Aurore Voilqué, Roby Lakatos, Léo Ullmann+concert flashmob Django Feszt Budapest – Esernyős 

Egy nappal a Django Feszt Budapest előtt, azaz augusztus 13-án jazz, gypsy jazz, improvizációs beszélgetést és bemutatót tartanak az Esernyősben Django Feszt másnapi fellépőivel. A találkozón a központban Django zenéje, az improvizáció és a hegedű fog állni, hisz a beszélgetésben résztvevők mindegyike mestere a hangszernek. A WORKSHOP JAVARÉSZT ANGOL NYELVEN ZAJLIK! Mindenkit várnak szeretettel ezen a szakmai beszélgetésen és workshopon. FIGYELEM! A belépés ingyenes, de a helyszín befogadóképessége korlátozott, így előregisztráció szükséges a résztvételhez! A kurzus után az óbudai Fő téren egy kis meglepetés koncertet adnak flashmob jelleggel, felkészülve a másnapi nagy DJANGO FESZT BUDAPESTRE! regisztráció: https://forms.gle/j76XrTHotHWhLRU66

Augusztus 13. szombat, 11:00 Műhely, üzem, gyár II. – Ipartörténeti barangolás Óbudán, Óbudai Múzeum

Sétánk során az óbudai ipar 18-20. századi fejlődését, helyszíneit, az egykor itt működő üzemek történetét elevenítjük fel. A téma nagysága és területi vonatkozási miatt sétánknak két változata van, amely két különböző útvonalat jár be. Ez alkalommal a hajdanán a Szentlélek tértől délre működő ipari egységeket mutatjuk be, sok egyéb között: Lenz-féle Bőrgyár, Meteor Pénzszekrénygyár, Goldberger Textilgyár, Jakab Leitner Kékfestőgyár, Kánitz-féle Kékfestőgyár, Král Kőfaragótelep, Spitzer Gerzson/Fürst-féle Kékfestő-Pamutkikészítőgyár, Kesztyűvarrótelep, Magyar Reszelőgyár, Magyar Csiszolókoronggyár, Atlantica Cipőgyár, Jagscha Károly Zongoragyár. A séta az Óbudai Múzeum recepciójáról indul. Regisztráció: programok@obudaimuzeum.hu

Augusztus 13., szombat, 08:00 Nyári piacozás a Rómain finom ebéddel! Római parti Piac

Szeretettel várják a vásárlókat, nézelődőket, piac rajongókat, lángosozókat, ebédre érkezőket szombaton! A piac reggel 8.00-kor nyit, mindenféle finom, nyár adta terménnyel, portékával térhetünk majd haza. 

Ebédre hozzuk dobozainkat és már vihetjük is haza az egész családnak, főznünk sem kell. Készítsük kosarainkat és szívünket! A hétvégét kezdjük együtt egy jóízű piacozással, jókedvű találkozással, hol máshol, mint a Rómain!

Augusztus 12, szombat 19:00 Kerekes | Kobuci Kert | Vendég: Laár András

Kerekes | Kobuci Kert | Vendég: Laár András Iszonyatos nagy juuujjj!

Augusztus 18, csütörtök 16:00 Tárlatvezetés | Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek Magyar Nemzeti Galéria

Az Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek (1925–1938) kiállítás különleges plakátokat, bútorokat, öltözékeket, filmeket, városi tereket bemutatva nyújt átfogó képet a két világháború közötti korszak jellegzetes vizuális kultúrájáról. A tárlat középpontjában a magyar art deco művészet, kiemelten a plakátművészet és a modern nagyvárosi élet áll. A több mint 250 kiállított műtárgy zöme nagyon ritkán szerepel kiállításon, vagy olyan, amit még soha nem láthatott közönség.

A nagyszabású kiállítás az 1920-as, az 1930-as évek sok változást hozó izgalmas időszakát mutatja be, az art deco művészet és kor a plakát műfaján keresztül tárul fel. A tárlat plakátokat, bútorokat, öltözékeket, filmeket, városi tereket bemutatva nyújt átfogó képet a két világháború közötti korszak jellegzetes vizuális kultúrájáról és mutatja meg mindazt, ami ebben az időszakban szerepet játszott a közízlés formálásában. A kiállításon látható plakátok tükrözik a kor jelenségeit, az új nőideált, a modern divatot, a sport és az egészség kultuszát, az újdonságokat – autó, rádió, hangosfilm –, valamint a szórakozás olyan új formáit, mint például jazzkoncertek, mulatók, revük.

A kiállításról bővebben: https://mng.hu/…/art-deco-budapest-plakatok-targyak…/

 

HETI BONTÁS:

augusztus 12, péntek:

19:00 Kerekes | Kobuci Kert | Vendég: Laár András

20:30 Ingyenes Kertmozi augusztusban is a Budapest Gardenben

augusztus 13., szombat:

08:00 Nyári piacozás a Rómain finom ebéddel! Római parti Piac

11:00 ÚJABB IDŐPONT! – Műhely, üzem, gyár II. – Ipartörténeti barangolás Óbudán

Óbudai Múzeum

16:00 Django Feszt Budapest/!MASTERCLASS!/Aurore Voilqué, Roby Lakatos, Léo Ullmann+concert flashmob Django Feszt Budapest – Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.

20:00 Korai Öröm // KOBUCI

22:00 DJ Titusz Oldschool Tribal Session // KOBUCI

augusztus 14, vasárnap:

10:00 Tűzoltós Program VASÁRNAPONKÉNT a Budapest Gardenben

11:00 Leggiero szaxofonkvartett // Zenélő Budapest Szépművészeti Múzeum

16:30 Django Feszt Budapest/ANGELO DEBARRE/ROBY LAKATOS/AURORE VOILQUÉ/DEJAN KRSMANOVIC KOBUCI

augusztus 15, hétfő:

19:00 Stand Up Comedy EXTRA – Dumapárbaj – Budapest Garden

augusztus 16, kedd:

19:00 MORDÁI / Kobuci kert / Vendég: Denevér

19:00 STAND UP COMEDY KLUB – KULISSZATITKOK – BUDAPEST GARDEN

19:00 Damara, biVio (IT) – A38 Tetőterasz

20:00 Hajógyár x A38 // Fehér Balázs portrébeszélgetés & akusztikus duó koncert // Momentán Társulat

augusztus 17, szerda:

17:00 HØT SPØT 2022 / Every Wednesday / A38

19:00 Ripoff Raskolnikov Band // KOBUCI

augusztus 18,  csütörtök:

16:00 Tárlatvezetés | Art deco Budapest. Plakátok, tárgyak, terek Magyar Nemzeti Galéria

18:00 Kurátori tárlatvezetés I Henri Matisse – A gondolatok színe Szépművészeti Múzeum

19:00 KOBUCI Táncház // Berka Együttes // Tükrös Együttes