Keresés
rovatok
PR | 2017 nyár
Fotó: Sánta Balázs
SZERENCSEHELYEK ÓBUDÁN
Csillaghegyi nyereményözön
A pénznyereményt ígérő fogadások vonzerejét nagymértékben növeli, amikor a játékos úgy érzi, ezúttal komoly esélye lehet a szerencse szeszélyes istenasszonyának ölelésére. Úgy tűnik, mintha néhány helyet Fortuna is jobban kedvelne a többinél: ilyen szerencsecsapda a csillaghegyi 48-as lottózó is.

Adok egy törlőt – nézett rám kedvesen Rabi Györgyi, a csillaghegyi lottózó vezetője, amikor egy kánikulai napon megérkeztem az interjúra, ő pedig azonnal észrevette, hogy szakad rólam a víz. A közvetlen, barátságos gesztus egyúttal világgossá is tette számomra, miért volt olyan népszerű korábbi munkahelyén, Pasaréten is, és hogyan sikerült egy év alatt törzsvendégkört kialakítania a csillaghegyi Mátyás király utcai lottózóban is. A visszatérő játékosokat természetesen már itt is név szerint ismeri, és a munkája részének tekinti azt is, hogy mindenkivel váltson néhány kedves szót.

A tapasztalt szerencsejáték-értékesítő csaknem tíz éve választotta ezt a hivatást, és ennyi idő alatt természetesen több alkalommal is találkozott kiemelkedően szerencsés játékokkal.

Volt a kezében tízmilliót érő nyertes szelvény is, de talán ennél is szebb emléket őriz egy középkorú hölgyről, akit ötmillióval lepett meg Fortuna.

A boldog nyertes csak hosszú percekig tartó biztatás után merte elhinni, hogy ezúttal valóban őt fogadta kegyeibe a sors. Az óbudai Mátyás király utca 16. alatt található üzlet hagyományosan szerencsés helynek számít. A Szerencsejáték Zrt. széleskörűvé nőtt játékkínálata (Tippmix, Skandináv lottó, Luxor és számtalan új sors­jegy) lehetőséget adott a korábban ott dolgozó értékesítőknek – Barthos Mariannak és Czenki Péternek –, hogy a hozzájuk járó törzsjátékosoknak testreszabott ajánlatot kínáljanak. Talán ennek is köszönhető, hogy a Mátyás király utcai üzletben szinte minden játéktípusból került már ki milliomos nyertes.

Sokáig táblák hirdették a 48-as lottózóban, hogy milyen nagy nyereményeket nyertek a hely korábbi fogadói. Természetesen a nyeremények nagysága egyenesen arányos az általuk keltett helyi szenzációval. A kilenc éve itt nyert Skandináv lottó főnyeremény hagyta a legmélyebb nyomot a játékosok emlékezetében, kiváló biztatást jelentett számukra a lottózóban elhelyezett hatalmas tábla, amelyen ott díszelgett a 45 millió 504 ezer 390 forintot érő szelvény híre. Hasonló reményt jelentett a másik felirat is, mely az egy évvel korábban a Hatoslottón megjátszott szerencsés szelvény emlékét őrzi. Akkor 23 millió 648 ezer 606 forinttal lett több a nyertes bankszámláján. Leírni is hihetetlen, de a csillaghegyi lottózó valóban vonzhatja a szerencsét, hiszen majd félszáz milliomossá vált játékos nyereményét plakátozhatták ki az ott dolgozók. Csak az Ötöslottó jóvoltából 27 játékos lett hatszámjegyű összeggel gazdagabb ebben a lottózóban.

A sportfogadók sem panaszkodhatnak Csillaghegyen, hiszen a legnagyobb helyi totónyertes 17 évvel ezelőtt a 13+1-gyel és a kombinációban elért többi nyereményével együtt 2 millió 349 ezer 626 forinttal gazdagodott.

Itt, a Mátyás király utca 16-ban született nyereménymilliók sorát 1999-től napjainkig nyilvántartják.

A szerencsés játékosok között minden évben akadt milliomos, de volt olyan esztendő, amikor öten is beléptek a több tízmilliomosok klubjába. 

Azok sincsenek kevesen, akik „csak” 2 millió forintot nyertek ebben a helyiségben, Kenóval, Skandináv lottóval, Ötös- és Hatoslottóval vagy Totóval.  Ebben a lottózóban négy játékosnak még a Joker is milliókat hozott. 

Nem csoda tehát, hogy a csillaghegyi értékesítő hely már a ´90-es évek elején nagyon népszerűvé volt a környékbeli lakosok körében. Az 1993-as gépesítés bevezetése előtt is a legforgalmasabb lottózók közé tartozott az akkor még Totózónak nevezett szakbolt. Akkor még nem voltak a környéken bevásárlóközpontok, így sokan Békásmegyerről is ide jártak bevásárolni, és ott jártukban próbára tették a szerencséjüket is.

A kedves és szakszerű kiszolgálóknak köszönhetően az eleinte csak alkalmi ürömi, budakalászi lottójátékosok közül is egyre többen rendszeres vendégei lettek a 48-as lottózónak. Rabi Györgyi és munkatársa szakértelmének és emberi kvalitásainak köszönhetően a törzsvendégek és az alkalmi játékosok ma is szívesen betérnek a csillaghegyi lottózóba.

(A cikk elkészítését a Szerencsejáték Zrt. támogatta)