Keresés
rovatok
PR | 2017 ősz
Fotó: Sánta Balázs
SZERENCSEHELYEK ÓBUDÁN
Lottózó a Heltai Jenő téren
A megújuló Békásmegyeri Vállalkozói Piac tőszomszédságában, a Vásárcsarnok főbejáratával szemben áll a már felújított üzlet, a Heltai Jenő téri lottózó. A népszerű fogadóirodát egy fiatal vállalkozó, Debreczeny István üzemelteti.

Debreczeny István éppen tíz éve lett a sikeres fogadóiroda vezetője és tulajdonosa. – A kezdetekhez egy kis szerencse is kellett – meséli. – Akkoriban Csillaghegyen nyitottuk meg családi vállalkozásunkat, egy kis újságos boltot. Idegenforgalmi, szálloda szakos közgazdász diplomám van.

Ismerőseim közül sokan nem értették, miért akarok ezzel a végzettséggel újságot árulni. Egyszerű a válasz: mivel a szüleim mindketten vállalkozók voltak, nekem is a véremben van ez a szakma.

Majd egyik vásárlóm elújságolta, hogy a békásmegyeri lottózó bezárt. Ezen felbuzdulva még aznap este, zárás után átjöttem ide, és körbejártam a környéket. Másnap reggel felhívtam a Szerencsejáték Zrt. területi képviselőjét, hogy megérdeklődjem, mik a pályázási feltételek. A gyors reakciónak köszönhetően miénk lett a lehetőség, hogy megnyissuk az üzletet. Ennyi szerencse szerintem jár annak, aki szerencsejátékkal foglalkozó boltot üzemeltet – mosolyog a boltvezető. 

Miért volt jó ötlet belevágni egy ilyen jellegű vállalkozás üzemeltetésébe? – teszem fel a laikus kérdést. 

– Egyrészt a Szerencsejáték Zrt. tiszta, átlátható, szabályszerű működése az, ami vonzóvá teszi ezt a vállalkozást – feleli a fiatalember. – Kiszámítható, korrekt, stabil vállalat, biztosan lehet építeni a velük kötött megállapodásokra. Másrészt gyakran fizetünk ki szép nyereményeket és okozunk a játékosoknak sikerélményt. Ez nagyon jó érzés! Egyszer zárás előtt öt perccel jött be egy fiatal srác, és vett egy Buksza sorsjegyet. Lekaparta, és ötmillió forint mosolygott vissza rá. Hasonló élmény volt, amikor egy idős bácsi nálunk tudta meg, hogy négy találata van az Ötöslottón. Nem akart hinni a szemének! Aznap is nagy örömünneplés volt, mikor egy sportfogadó csaknem kétszázezer forintot nyert egy kétszáz forintos Tippmix szelvénnyel.  

Ezek a nagyszerű élmények arra is rámutatnak, melyek most a legnépszerűbb játékok – előzi meg a kérdést a fiatalember. – A Tippmix iránt egyre nagyobb az érdeklődés, főleg, mióta bevezették az élő sportfogadást. Ez a lehetőség fölgyorsította a játékot, hiszen az egyéb számsorsjátékokhoz képest pár perc alatt kiderül, hogy nyert-e valaki, vagy éppen nem. Amikor bejönnek a játékosok, és megteszik fogadásainkat, akár együtt is izgulhatnak tippjeik sikeréért, majd ezt követően rögtön ki is válthatják nyereményeiket. Ennél a játéknál nagyon gyorsan pörögnek az események, a hangulat pedig nagyszerű. A fiatal játékosok többsége az ehhez hasonló, gyors fogadásokat szereti jobban, de az olyan hagyományos lottójátékok is megőrizték népszerűségüket, mint az Ötöslottó és a Hatoslottó.

Debreczeny István elárulja, ő más játékát élvezi a legjobban, ezért saját maga nem is szokott fogadni. – Az a ritka tulajdonos, üzletvezető és terminálkezelő vagyok, aki nem szokott játszani. Nekem más a feladatom, én a boltot vezetem – fogalmaz István. 

Békásmegyeren meghatározó üzlet vagyunk, egyrészt a minősített, kiemelt partneri címünk, másrészt a stabilitásunk miatt. A Szerencsejáték Zrt.-nél eltelt tíz év alatt boltvezetőként mindig a legjobb minősítést kaptam.

Ez az osztályozás alapvetően a működési rend betartásán, a fegyelmezett munkavégzésen és a zökkenőmentes együttműködésen alapul – sorolja a fogadóiroda vezetője.

– A Szerencsejáték Zrt. nagyon konkrét és szigorú szabályok betartását várja el partnereitől. Rendszeresen küldenek próbavásárlókat, és  ha tudomásukra jut, hogy egy játékos valami miatt elégedetlen, azonnal kivizsgálják az ügyet. Minket érintően még sosem volt olyan panasz, ami megalapozott lett volna. Számomra egyértelmű, hogy mind a játékosoknak, mind az anyacégnek és a saját vállalkozásomnak közös érdeke a szabályok betartása. Bár a sportfogadás és a lottójátékok alapvetően a szórakozásról szólnak, nekem üzletemberként arra is figyelnem kell, hogy saját vállalkozásommal a Szerencsejáték Zrt.-t is képviselem.

(A cikk elkészítését a Szerencsejáték Zrt. támogatta.)